logo
Наша місія - забезпечувати якісне і достойне туристичне обслуговування навіть найвибагливішому туристу, максимально реалізуючи потреби наших клієнтів.
+38(099)-358-18-19
+38(098)-103-56-56
moreturiv.com.ua@gmail.com
 

❤️ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЕЛЕГАНТНУ ФРАНЦІЮ!❤️

Турагенція «МОРЕ ТУРІВ» Івано-Франківськ / ГАРЯЧІ ТУРИ  / ❤️ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЕЛЕГАНТНУ ФРАНЦІЮ!❤️

❤️ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО ЕЛЕГАНТНУ ФРАНЦІЮ!❤️

Франція стоїть першою в списку найбільш туристичних місць у світі. Туристична привабливість Франції пояснюється великим числом пам’яток на будь-який смак, різноманітністю пейзажів, довгими лініями океанічного й морського узбережжя, багатством історичного і художнього надбання, помірним кліматом і легкістю транспортного доступу. Крім всесвітньо відомих архітектурних об’єктів, Франція – це вино і незвичайна кухня.
 
Вашій увазі ми обрали 15 цікавих фактів про цю аристократичну країну:
☑️Своєю появою Ейфелева вежа зобов’язана Всесвітній виставці, де в 1889 році вона виступала як вхідна арка. Планувалося залишити споруду в кращому разі років на двадцять, але коли стало зароджуватися радіо, вежу вирішили не зносити, а вмонтувати в неї антени радиотелеграфу. На сьогоднішній час, Ейфелева вежа в Парижі —це найбільш відвідуваний монумент у світі.
☑️Єдиний європейський Діснейленд знаходиться в Парижі.
☑️Офіційний девіз Парижа — «fluctuat nec mergitur». Ця латинська фраза перекладається, як «плаває але не тоне».
☑️З урахуванням всіх заморських департаментів і інших територій, що належать Франції, країна знаходиться в 12 часових поясах.
☑️У Франції прийнято говорити людині, що тільки що чихнула, не «Будьте здорові», а «Нехай збудуться всі твої бажання». По-французьки це звучить — «a tes souhaits».
☑️Багато країн мають власну назву для популярної мелодії «Собачий вальс». В Англії його іменують «блошиним вальсом», а болгари називають «Котячим вальсом». Є в числі назв цієї мелодії і марші, і польки. Але всіх перевершили французи, назвавши цю найпопулярнішу мелодію «відбивні котлети».
☑️Всім відома статуя Свободи була подарована Францією Америці в 1886 році на честь незалежності Сполучених Штатів.
☑️Король Іоанн I був оголошений королем за п’ять місяців до свого народження. Після народження він прожив лише 5 днів
☑️Буквально декілька років тому у Франції офіційно скасували закон, який забороняв жінкам носити штани в громадських місцях, якщо тільки вони не збиралися їхати верхи або на велосипеді. Раніше ж столичним дамам потрібен дозвіл начальника поліції, щоб з’явитися на вулиці в «чоловічому» одязі, а порушниць могли легко відправити за ґрати.
☑️У 19 столітті французьке суспільство вважало устриці їжею для бідняків. Оскільки м’ясо було їм не по кишені, то бідняки замінювали його виловленими устрицями. Колосальний вилов молюсків спричинив їх різке скорочення, а потім і зліт ціни. Після цього устриці і стали делікатесом
☑️Законодавство Франції допускає шлюб з покійним. Зазвичай це необхідно, якщо наречена вагітна, а наречений помер до одруження. У цьому випадку реєстрація можлива при особистому завіренні документа президентом Франції. Правда, такий вид шлюбу не дає права на спадкування майна померлого жениха.
☑️У період між 1814 і 1830 роками прапор Франції був просто білого кольору.
☑️У мініатюрному кафе Syrah в Парижі кава обійдеться вам набагато дорожче, якщо ви не скажете «будь ласка».
☑️Найстаріший міст в Парижі називають “новим мостом”.
☑️У всьому Парижі є тільки один знак STOP.
 
Пізнавайте світ, разом із “Море турів”